Свински пържоли на тиган са толкова често срещано ястие, че сякаш

...
Свински пържоли на тиган са толкова често срещано ястие, че сякаш
Коментари Харесай

Киснете само пържолките в кисело мляко и ги пържите на тиган и са готови за нула време

Свински пържоли на тиган са толкова постоянно срещано ядене, че като че ли нищо ново не може да се напише тук. Въпреки това към момента има способи да изненадате даже и най-напредналата стопанка. Какво в действителност ще вършим. Имаме в действителност забавна рецепта в ръцете си!

Редакционният ни съвет  винаги се стреми да изненадва, макар че рядко изненадва себе си по едно и също време – ами всичко си видял, за Бога! Въпреки това тази рецепта ни провокира същинска приятност. Отдавна не сме срещали нищо сходно! Тук и просто, и усет, и берекет. Съставките също са най-прости. Нека стартираме незабавно!

СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ В ТИГАН

Не единствено пържоли, а накиснати в мляко и лук. Това има немислим резултат! Впечатлението е, че хапвате барбекю, макар че подправките са единствено нормалния черен пипер. И по този начин, тайната беше разкрита и в този момент има пълна инструкция как да готвите.

СЪСТАВКИ

1 кг свинска пържола
2 глави лук
500 мл мляко
1 яйце
100 г брашно за панировка
1-2 супени лъжици растително масло (или свинска мазнина) за пържене
сол и черен пипер на усет

Свински пържоли в тиган

Изплакнете добре месото, подсушете го с хартиена забрадка и нарежете на части, тъй че да получите почти идентични котлети. За по-голяма мекост предлагаме да премахнете жилките колкото е допустимо повече.

Сега би трябвало да подготвите лука. Отстранете кората и я нарежете на половин пръстени, които не са доста дебели. Поставете котлетите на слой в подобаващ съд, по-късно пласт лук, още един пласт котлети и така нататък
Внимателно изсипете млякото върху котлетите, до момента в който съвсем покрият месото. В някои случаи може да се изисква повече мляко, в други по-малко. Половин литър би трябвало да е задоволителен за всичко.

Котлетите би трябвало да поседят известно време в млякото. В идеалния случай това е три часа, само че можете да го оставите за една нощ. След три часа извадете пържолите, време е да ги запържите.

Овкусете ги със сол и черен пипер, запарете ги в брашно и разрушено яйце, незабавно ги сложете в авансово загрят тиган. Достатъчно е да изпържите от двете страни до златисто кафяво и не забравяйте да приготвите обичаната си гарнитура!

Мненията се различаваха на какво е по-добре да се пържат тези пържоли: или в свинска лой, това е свинска мехлем, или в нормално растително масло. Опитахме и двете и резултатът е добър и в двата случая. Опитайте и ще намерите своя вкус . Между другото, постоянно можете да употребявате обичаните си подправки – несъмнено няма да стане по-зле!

Свински пържоли в тиган, напоен с мляко и лук са нещо божествено! Дори не желая да го скапвам с най-сочната гарнитура, щях да го хапвам по този начин!  Благодарим ви, че сте с нас и прелестен вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР